top of page

Inredning : Mode : Mat

  • Ann-Catherine Östling

LIVET UTE - UTELIVET

Uppdaterat: 31 maj 2021

Jag älskar när värmen kommer och vi öppnar upp dörrarna till vår trädgård och uteplats. Alltid lika härligt varje år att plantera nytt, både i krukor och i blomsterlanden. Vardagsrummet flyttar ut när det börjar bli varmare, i alla fall här hos oss.


Bild från Slettvoll.se, föreställer utemöbler vid pool.

Slettvolls kollektion - Smak av Italia


Kan jag ha mattor ute?

Precis som till soffgruppen i vardagsrummet och till matplatsen tycker jag att det ska vara riktigt stora, generösa mattor även vid uteplatsen. Det skapar en fin rumslighet. Tidigare har det visserligen funnits mattor gjorda av bl.a plast eller jute, som möglat sönder efter sommaren.


Numera finns det fina mattor som tagits fram speciellt för att ligga ute i regn och sol och torkar snabbt utan att mögla eller förstöra golvet under. Och de håller år efter år. Den här snygga mattan från Slettvoll klarar till och med av högtryckstvätten.


Matta Tobago Teppe - Slettvoll


Belysning!

Jag som älskar belysning, har nu en hel del att välja på till våra uteplatser! Fina designade lampor med olika uppladdningar för utebruk. Det skapar verkligen en mysig stämning, speciellt de mörkare sommarkvällarna.


Inne och ute får flyta ihop, älskart! Det finns fina lampor både som golvlampa, bordslampa och som en pendel ovanför bordet. Kolla in coola serien Cell från Karman och Cestita Aluabat från Santa & Cole, eller varför inte söta Bellhop från Flos. De är lika snygga ute som att ha inne.


Cestita Aluabat från Santa & Cole - Dahl Agenturer


Bellhop - Flos

bottom of page